Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:13:31 GMT

ریسک بالای خرید خانه در ترکیه

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۲۵۹۲۰

ریسک بالای خرید خانه در ترکیه

در ادامه گزارش پنجم بهمن ۱۴۰۰ روزنامه شهروند آمده است: دو سه سالی هست که خرید خانه در کشور ترکیه برای ایرانیان باعث ایجاد بازار خوبی برای املاکی‌های ترکیه شده است. ایرانی‌هایی که به امید سرمایه‌گذاری بهتر بیشتر دارایی خود را به بیرون از مرزها می‌برند تا شرایط زندگی را برای خودشان و خانواده‌شان بهتر کنند و در این میان بنگاه‌های املاک آنقدر از این معاملات سود می‌برند که به هر نحوی خریداران را تشویق می‌کنند تا به خرید ملک اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که سرمایه‌گذاری در این کشور کم‌ریسک نیست.

بحران‌های اقتصادی دهه ۹۰ در ایران به از دست رفتن سرمایه‌های مردم منجر شده است. از یک سو افت سرمایه مردم در بازار بورس و افزایش ناگهانی قیمت ملک، از سوی دیگر تحریم‌های شدید اقتصادی ایران و محدودیت مراودات مالی بین اقتصاد ایران و سایر کشورها، رشد اقتصادی نزدیک به صفر یا منفی ایران، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا، نوسان زیاد در پارامترهای تاثیرگذار بر اقتصاد ایران، افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در ایران، کاهش اعتبار و جایگاه پاسپورت ایرانی سبب شده بعضی‌ها عطای سرمایه‌گذاری در کشور را به لقای آن ببخشند، سرمایه خود را بردارند و کشورهای همسایه، دوست و برادر یعنی ترکیه را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

در این میان نیز این کشور که فضا را برای جذب این سرمایه‌ها مناسب دیده درِ باغ سبز را به این گروه از کسانی که دنبال مکانی مناسب برای سرمایه‌گذاری بودند، نشان داد تا ایرانیان اولین خریداران املاک در این کشور به شمار بروند.

ایرانیان اولین مشتاقان خرید خانه در ترکیه

آمارها نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۸ بحث خرید خانه در ترکیه توسط ایرانی‌ها قوت گرفته است. در آن سال ایرانی‌ها ۳۶۵۲ ملک خریدند. سال ۲۰۱۹ این تعداد به ۵۴۲۳ ملک افزایش پیدا کرد، اما در سال ۲۰۲۰ بیش از هفت‌هزار ملک در ترکیه توسط مردم ایران خریداری شده است.

آمارها نشان می‌دهد که این روند خرید ملک در ترکیه ادامه پیدا کرده است و در سال ۲۰۲۱ ایرانی‌ها تمایل بیشتری به خرید ملک پیدا کردند و ۱۳هزار ملک در این کشور توسط ایرانی‌ها خریداری شده است. برآوردهای مالی نشان می‌دهد که ایرانی‌ها بیش از ۱۰میلیارد دلار برای خرید ملک در ترکیه از کشور خارج کرده‌اند.

مهاجرت و دردسرهای آن

آمار مهاجرت از ایران در سال‌های اخیر افزایش داشته است. قسمتی از آن به شرایط اقتصادی در داخل کشور و بخش مهمی از آن نیز به تبلیغات برای پذیرش آسان مهاجر در کشورهای مقصد مهاجران برمی‌گردد. ترکیه از جمله کشورهایی است که از مدت‌ها قبل روی جذب گردشگر سرمایه‌گذاری زیادی انجام داده و آمار مهاجرت در این کشور بسیار بالاست. تبلیغات زیادی برای جذب گردشگر در این کشور انجام می‌شود. این در حالی است که در این تبلیغات این موضوع مطرح نمی‌شود که هزینه زندگی در کشور ترکیه دستکم سه برابر ایران است. فردی که از ایران به ترکیه مهاجرت می‌کند، باید برای بنزین ۹ برابر، برای مترو چهار برابر و برای خوراک سه برابر هزینه کند. هزینه تردد با خودرو نیز بیش از ۶ برابر آب می‌خورد و قیمت حامل‌های انرژی نیز ۱۰ برابر می‌شود.

اما ماجرای سرمایه‌گذاری در این کشور موضوعی است که هر فردی که بنا دارد سرمایه‌اش را به این کشور منتقل کند باید از چند و چون آن باخبر باشد، زیرا سال گذشته میزان تورم در ترکیه بسیار بالا بود و به ۳۶درصد رسید. هزینه‌های بالا در این کشور تایید می‌کند که با درآمدهای ایران نمی‌توان در آنجا زندگی کرد و پیدا کردن کار نیز در حالی که آمار بیکاری جوانان ترکیه بالای چهارمیلیون نفر است، کار آسانی نخواهد بود.

شهرهای پرجمعیت ترکیه بیشتر استقبال می‌شوند

ایرانی‌ها بیشتر در استانبول، آنکارا و ازمیر خانه می‌خرند. این در حالی است که شرایط اقتصادی در ترکیه هم چندان خوب نیست و در حال حاضر بدترین شرایط خود را در سال‌های اخیر طی می‌کند. سقوط و کاهش ارزش لیر در برابر دلار که به پایین‌ترین سطح خود رسیده است و به همین دلیل در یک سال گذشته ارزش لیر نسبت به ریال کاهش ۳۵درصدی داشته است.

با تمام اینها بسیاری از ایرانیان به امید آنکه زندگی بهتری داشته باشند، اقدام به خرید خانه در ترکیه می‌کنند. این در حالی است که قوانین سختگیرانه‌ای برای مهاجران در نظر گرفته شده که شرایط شهروندی ترکیه را سخت‌تر می‌کند.

طبق قوانینی که این کشور قرار داده، شهروندان خارجی که ملکی به ارزش ۲۵۰هزار دلار خریداری کنند، می‌توانند تابعیت این کشور را دریافت کنند. اما شرکت‌هایی که کار معاملات را در این کشورها انجام می‌دهند، در ارزش‌گذاری این املاک تاثیر زیادی دارند.

یکی از خریداران ملک در ترکیه به «شهروندآنلاین» می‌گوید: «قوانین دولتی در این کشور تغییر چندانی نکرده، اما نکته شرایطی است که برای مردم پیش آمده است. طبق قوانین کشور ترکیه مهاجران اگر  ملکی در ترکیه کمتر از ۲۵۰ هزار دلار خریداری کنند، پس از پنج سال و اگر ملکی بالای این قیمت خریداری کنند، در مدت سه ماه شهروندی این کشور را می‌توانند دریافت کنند.»

او توضیح می‌دهد کسی که ملکی را با قیمت ۲۵۰هزار دلار خریدار می‌کند تا پنج سال اجازه فروش ملک را به مهاجر دیگری ندارد، به همین دلیل اگر فردی بخواهد خانه و ملک خود را به فروش برساند، باید حتما آن را به شهروند ترکیه بفروشد که قطعا خریداران ترک با همان قیمت خانه را نمی‌خرند و با تفاوت زیاد و قیمت کمتر اقدام به خرید خانه می‌کنند.

همه چیزم را باختم

یکی دیگر از مهاجران ایرانی به ترکیه به «شهروندآنلاین» می‌گوید: «برای آنکه زندگی بهتری را در کنار خانواده‌ام داشته باشم، تمام زندگی‌ام را در ایران فروختم و به ترکیه رفتم. با پولی که از فروش وسایل زندگی‌ام در ایران به دست آورده بودم، توانستم یک خانه در ترکیه بگیرم. اما این تنها کاری بود که توانستم انجام دهم، میزان حقوق در این کشور بسیار پایین و در کنار آن قیمت حامل‌های انرژی بسیار بالاست. حتی گاهی ما تمام شب را با یک چراغ کم‌نور سپری می‌کنیم، چون هزینه برق در اینجا بسیار بالاست.»

او ادامه می‌دهد: «اما وقتی بعد از دو سال به این نتیجه رسیدم که خانه و زندگی را در ترکیه بفروشم و به ایران برگردم، به من گفتند ملک را می‌توانم به تبعه کشور ترکیه بفروشم. آنها نیز چون تنها خریداران ملک هستند، قیمت خانه را بسیار پایین‌تر از آن مبلغی که می‌خواستم پیشنهاد داده‌اند. ناچارم با همان قیمت پیشنهادی خانه را بفروشم و بسیار ضرر می‌کنم.»

زندگی در ترکیه مدینه فاضله نیست

یکی دیگر از این مهاجران به «شهروندآنلاین» می‌گوید: «زندگی در ترکیه مدینه فاضله برای زندگی لاکچری نیست. کسی که ترکیه را برای زندگی انتخاب می‌کند باید، به بحث مشکلات در این کشور نیز آشنا باشد.»

او توضیح می‌دهد که بعد از ایرانی‌ها، عراقی‌ها و افغانستانی‌ها بیشترین خریداران ملک در ترکیه به شمار می‌روند و انتخاب این کشور برای زندگی نیز به این علت است که شرایط ورود به ترکیه و زندگی در این کشور به مراتب راحت‌تر از کشورهای اروپایی است.

بر اساس آمارها ماهانه ۱۳۰ تا ۱۵۰میلیون دلار توسط ایرانی‌ها برای خرید ملک در این کشور سرمایه‌گذاری می‌شود و قوانین آسانی هم که برای خرید ملک در این کشور قرار داده شده، به دلیل سابقه دوستی قدیمی بین ایران و ترکیه بوده است. از نشانه‌های قدمت روابط این دو کشور می‌توان به این موضوع اشاره کرد که قدیمی‌ترین قبرستان ایرانی‌ها در خارج از کشور با بیش از ۴۰۰ سال قدمت در ترکیه قرار دارد و قدیمی‌ترین مدرسه ایرانی‌ها با ۱۵۰ سال سابقه نیز در این کشور ساخته شده است.

رفتن به ترکیه سخت نیست، زندگی در آنجا سخت است

ناگفته پیداست یکی از دلایلی که مردم ترکیه را برای مهاجرت انتخاب کرده‌اند این است که این کشور نیاز به ویزا ندارد و هر کسی می‌تواند با یک چمدان خودش را به ترکیه برساند، به گفته یک وکیل مهاجرتی در هر منطقه شهری ترکیه چنانچه ظرفیت خرید ملک توسط مهاجران به ۱۰درصد برسد، امکان اقامت مهاجران در آن منطقه وجود نخواهد داشت. یعنی تنها ۱۰درصد از املاک موجود در هر منطقه به مهاجران تعلق می‌گیرد.

او توضیح می‌دهد که در ماه‌های اخیر که با کاهش ارز لیر ترکیه فروشنده‌ها از مهاجران برای خرید خانه دلار یا یورو می‌خواهند. در واقع هیچ قانونی وجود ندارد که برای فروش خانه از واحد لیر استفاده شود، صاحب ملک می‌تواند خانه را با قیمت واقعی به فروش برساند. اما مشکلی که در این میان وجود دارد این است که فرد مهاجر ملکش را تا پنج سال نمی‌تواند به مهاجر دیگری بفروشد و همین موجب می‌شود دسترسی به سرمایه اصلی زندگی برای مهاجران. تا ۵ سال امکان پذیر نباشد. اگر ملکی را کمتر از ۲۵۰هزار دلار بخرید و درخواست اقامت سالیانه کرده باشید هم در هر زمانی می‌توانید ملک خود را بفروشید. اما اقامت سالیانه شما از بین خواهد رفت و این موضوع هم طبیعی است.

خرید ملک در ترکیه برای حفظ سرمایه

به گفته یک مشاور املاک در استانبول، اما نکته قابل توجه در این میان این است که سرمایه‌گذاری در این کشور با ریسک زیادی همراه است، زیرا کسی که اقدام به سرمایه‌گذاری برای خرید ملک می‌کند تا پنج سال نمی‌تواند ملک خود را به افراد غیر از تبعه این کشور بفروشد. این در حالی است که اگر در این مدت در بازارهای داخلی سرمایه‌گذاری کند، قطعا سود بیشتری عایدش می‌شود.

اما با این وجود، حسن محتشم، کارشناس مسکن معتقد است که اتفاقا سرمایه‌گذاری برای ملک در ترکیه برای حفظ سرمایه صورت می‌گیرد، زیرا بازارهای داخلی گاهی با نوسانات شدید روبه‌رو هستند. او به «شهروندآنلاین» می‌گوید: «شرایط اقتصادی در ایران در چند سال اخیر به جایی رسیده است که برخی ترجیح می‌دهند به جای خرید ملک در کشور خودشان سرمایه‌شان را برای خرید کالا به کشورهای دیگر ببرند و این به دلیل نبود امنیت در سرمایه‌گذاری داخلی است.»

او با اشاره به اینکه در همین مدت بازار ملک در ایران به شدت کساد است، تاکید می‌کند که فرد سرمایه‌گذار ممکن است در ایران هیچ ملکی نداشته باشد، اما ترجیح می‌دهد همان سرمایه اندکی را هم که دارد، در خارج از ایران سرمایه‌گذاری کند، زیرا از بازگشت سرمایه خودش مطمئن است.

محتشم تاکید می‌کند که برای آنکه این حجم از سرمایه از کشور خارج نشود، باید برای سرمایه‌ای که سرمایه‌گذار دارد، ایجاد امنیت شود، البته نه کوتاه‌مدت، بلکه یک سرمایه‌گذار باید به این آرامش برسد که سرمایه‌اش طی گذشت زمان دستخوش ضررهای زیادی نشود.

او می‌گوید: بی‌تردید وقتی فرد احساس امنیت از سرمایه‌گذاری خود دارد، دلیلی برای خروج نقدینگی خود از کشور نخواهد داشت، زیرا سرمایه‌گذاری در کشورهای دیگر نیز خطرات خود را دارد. در حال حاضر بحث خرید ملک در ترکیه بسیار پررونق شده، اما بسیاری از خریداران از شرایطی که در سال جدید در این کشور رخ داده، راضی نیستند و معتقدند سرمایه آنها باید چند سالی بخوابد و امکان استفاده از آن را ندارند و اگر بخواهند زمانی نیز این ملک را به پول تبدیل کنند تنها می‌توانند آن را به خریداران ترک‌تبار بفروشند و این می‌تواند راه را برای برخی از کلاهبرداری‌ها باز کند. به طور مثال آنها ملک را کمتر از ارزش واقعی آن خریداری کرده و آن را به قیمت بسیار پایین‌تر خریداری کنند.

این کارشناس املاک توضیح می‌دهد: خرید ملک در ترکیه  شاید در نگاه اول آسان به نظر برسد، اما این همه ماجرا نیست. هزینه نگهداری مسکن در این کشور بسیار بالاست و شخصی که اقدام به خرید خانه می‌کند، در سال باید دو در هزار از مبلغ ملک را مالیات بپردازد. از سوی دیگر داشتن بیمه زلزله برای واحدهای مسکونی اجباری است و بسته به شرایط خانه قیمت‌های مختلفی دارد. اما نکته مهم در خرید ملک در ترکیه این است که هنگام فروش فرد باید ۳۵درصد از ارزش ملک را به عنوان مالیات عایدی به دولت ترکیه پرداخت کند.

سرمایه‌ای که از کشور خارج می‌شود

علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس نیز دراین باره به «شهروندآنلاین» می‌گوید: تب خرید خانه در ترکیه بسیار بالاست، اما این موضوع وجود دارد که اگر افرادی که این خانه‌ها را خریداری می‌کنند، فروشنده باشند، باید ۳۵درصد مالیات بر عایدی سرمایه بدهند و این موضوع به ضرر خریداران است .

او با تاکید بر اینکه اگر کسی پول دارد بهتر است در ایران سرمایه‌گذاری کند، تاکید می‌کند که سرمایه‌گذاران و خریداران خانه در ترکیه باید توجه کنند که لیر ترکیه به شدت نزول کرده و این کشور بدهکاری ۵۰۰میلیارد دلاری دارد و قطعا قوانین را به نفع خودش می‌نویسد تا مهاجران، به همین دلیل سرمایه‌گذاران این بخش باید مواظب عواقب کار خود باشند.

منبع: روزنامه شهروند برچسب‌ها بیکاری مهاجرت بورس ترکیه نرخ تورم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیکاری مهاجرت بورس بیکاری مهاجرت بورس ترکیه نرخ تورم خرید خانه در ترکیه خرید ملک در ترکیه سرمایه گذاری برای خرید ملک خریداری کنند بسیار بالاست توضیح می دهد کشور ترکیه ایرانی ها پنج سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۲۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه

در هفته‌ای که گذشت اخباری از مسائل استانی در سراسر کشور منتشر شد که برخی از مهم ترین این اخبار را در این گزارش مرور می‌کنیم.

 

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، در هفته‌ای که گذشت اخباری از مسائل استانی در سراسر کشور منتشر شد که برخی از مهم ترین این اخبار را در این گزارش مرور می‌کنیم.

دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم

مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان _ ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبداء افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرز‌های شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز‌های شرقی کشور نشان می‌دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه‌آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی‌تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

 

سایت پسماند سراوان، درد بی درمان گیلان

در پنجاه و هشتمین برنامه دادستان بررسی مسئله پسماند زباله در استان گیلان با حضور محمد رضا احمدی سنگری نماینده مردم‌ رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی و ️امید انصافی خبرنگار بررسی شد.

 

سیلاب هیرمند به گودزره انحراف پیدا کرد / تکرار بدعهدی‌ طالبان و وعده‌های نافرجام مسئولین

با تکرار سناریو سال‌های قبل و با توجه به بالا بودن میزان بارش امسال نسبت به سال نرمال، نگرانی‌هایی مبنی بر تکرار انحراف آب به گودزره وجود داشت که با توجه به تصاویر ماهواره‌ای بدعهدی طالبان مجددا صورت گرفت و مقادیر زیادی از آب رودخانه هیرمند به جای رسیدن به خاک ایران وارد بیابان بی آب و علف شد.

بند کمالخان که برخی به اشتباه آن را سد مخزنی می‌دانند قابلیت ذخیره تنها ۵۰ میلیون مترمکعب آب دارد، اما در واقعیت بند انحرافی آن توانایی انحراف بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب از رودخانه هیرمند پیش از سرریز سد مخزنی را دارد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز گواه می‌دهد که حجم آب رودخانه هیرمند پیش از رسیدن به سد کمالخان بسیار بیشتر از آب پس از سد است و با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیر‌هایی برای انحراف به بیابان گودزره می‌شویم.

 

سال گذشته یک هزار میلیارد تومان مالیات بر درآمد در گلستان وصول شد

قربان حاجی مشهدی مدیرکل امور مالیاتی گلستان در گفتگو با خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو  گفت: مالیات‌های مستقیم در حوزه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت تقسیم می‌شوند که در مجموع در سال گذشته ۲ هزار و ۴۰ میلیارد تومان وصولی در گلستان حاصل شده است.

وی افزود: سال گذشته رقمی معادل ۷۸۷ میلیارد تومان در بخش مالیات بر اشخاص حقوقی، یک هزار و ۱۷ میلیارد تومان در بخش مالیات بر درآمد و ۲۲۵ میلیارد تومان مالیات بر ثروت در گلستان وصول شده است.

حاجی مشهدی ادامه داد: بیشترین مالیاتی واصله در حوزه مالیات‌های مستقیم متعلق به زیر مجموعه‌های مالیات بر درآمد بود که رقم معادل یک هزار و ۱۷ میلیارد تومان است.

وی گفت: مالیات‌های وصولی بر در آمد در سه بخش مالیات بر حقوق کارکنان بخش دولتی، مالیات بر حقوق کارکنان بخش خصوصی و مالیات مشاغل اجرایی می‌شود که مالیات حاصله در سال ۱۴۰۱ رقمی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان وصول شده است.

 

اخراج پاکبانان شهرداری یاسوج صحت ندارد / درحال تسویه معوقات هستیم

کیوان آشنا، شهردار یاسوج با توجه به تجمع پاکبانان گفت: با توجه به اینکه مهم‌ترین داشته‌های یک سازمان منابع انسانی و منابع مالی است، در شهرداری نیز باوجود مسائل مختلف مثل تامین ماشین آلات و امکانات منابع انسانی در اولویت قرار دادیم.

وی در رابطه با بحث معوقات پاکبانان افزود: ما در ۹ ماهِ کاری ۱۲ تا پرداختی داشتیم و آخرین پرداخت‌ها ۱۳و۲۸ اسفند بوده است و بخشی از این پاکبان‌ها نیز نیروی رسمی هستند و حقوق شان به روز است که آخرین پرداختی آن‌ها نیز دیروز بوده و بخشی دیگر که نیروی شرکتی هستند ما ظرف ۹ماه ۱۲ بار پرداختی داشتیم.

شهردار یاسوج در پاسخ سوال خبرنگار دانشجو درباره اخراج پاکبانان گفت: چنین چیزی صحت ندارد، ولی به شرط آنکه هرکسی وظیفه اش را بدرستی انجام دهد، ولی اگر انجام ندهد ما ناچاریم نیروی جایگزین بیاریم. هرکس وظیفه خود را به درستی انجام دهد ما موظف به تشویق آن شخص هستیم.

 

جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟

روز گذشته در حالی که پیمانکار پروژه بهسازی قلعه تاریخی اشوراده قصد انتقال مصالح به جزیره اشوراده را داشت، تعداد زیادی از پرسنل محیط زیست مانع انجام این کار شدند که لحظاتی بعد مدیر کل میراث فرهنگی گلستان استوری قائل تاملی را در فضای مجازی منتشر کرد و جزیره آشوراده را، جزیره خودمختار چوسان خطاب کرد و دیگران و پیگیر کنندگان مقوله گردشگری آشوراده در فضای طعنه و کنایه؛ در پی یافتن جومونگ و سرزمین گوگوریو رفتند و این مصوبه ملی وارد مسیر جدیدی شد.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • ریسک سرمایه گذاری از طریق برات الکترونیکی صفر است
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • سرمایه گذاری طلای ابشده با پک های جدید و استاندارد
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • ماجرایی تازه برای خریداران طلا/ مالیات جدید در راه است؟
  • چگونه مسئله پسماند در گیلان به یک بحران تبدیل شد؟/ دلیل توقف قطار افغانستان _ ترکیه